Оцінку зростання ВВП Великобританії в II кварталі переглянуто з пониженням - до 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оцінку зростання ВВП Великобританії в II кварталі переглянуто з пониженням - до 0,1%

Казна та Політика
119
ВВП Великобританії зріс у другому кварталі 2011 року на 0,1% в порівнянні з попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління.
Тим часом економісти не очікували змін попередньої оцінки, яка становила 0,2%.
Оцінку зростання ВВП Великобританії відносно другого кварталу 2010 року також було переглянуто з пониженням - з 0,7% до 0,6%. Аналітики прогнозували збереження показника на раніше оголошеному рівні.
Споживчі витрати у Великобританії впали у квітні-червні максимальними темпами з першого кварталу 2009 року - на 0,8% (попередня оцінка - скорочення на 0,3%).
Програма бюджетної консолідації, що реалізується урядом Девіда Кемерона, а також зростання цін підривають довіру споживачів до економіки країни, відбираючи у неї одне з можливих джерел відновлення, навіть більш потужне, ніж забезпечували до недавнього часу основну частину зростання експортні галузі промисловості, які останнім часом відчувають тиск з боку сповільнення розширення світової економіки.
Банк Англії стоїть перед складним вибором: чи відновлювати стимулювання економіки, щоб підтримати зростання, яке слабшає, чи то навпаки, посилювати політику, щоб стримати інфляцію, яка вже кілька місяців перевищує 4%.
"Зростання у Великобританії в кращому разі буде залишатися на такому рівні протягом декількох років. Враховуючи величезні додаткові знижувальні ризики в результаті кризи в Європі, як ніколи сильна необхідність відновлення викупу держоблігацій Банком Англії, щоб утримати економіку від сповзання в чергову рецесію" , - вважає заступник начальника департаменту економічних досліджень Daiwa Capital Markets Europe Кріс Сциклуна.
Збільшення обсягів викупу облігацій Банком Англії за підсумками засідання 5-6 жовтня очікують всього 9 з 30 опитаних Bloomberg економістів. Згідно з результатами іншого опитування, всі 53 респонденти розраховують на збереження базової відсоткової ставки на рекордно низькому рівні 0,5%.
Промвиробництво скоротилося в квітні-червні на 1,2% в порівнянні з попередніми 3 місяцями. Обсяг виробництва в переробній промисловості зріс на 0,2% у другому кварталі після підвищення на 1,1% у січні-березні.
Обсяги будівництва збільшилися на 1,1%, у той час як зростання сфери послуг сповільнилося з 0,7% у першому кварталі до 0,2% у другому.
Обсяг державних витрат зріс у другому кварталі на 1,1% в порівнянні з першим кварталом, коли підйом склав 0,8%. Експорт із Великобританії скоротився на 1,3% після зростання на 1,5% у січні-березні, а імпорт знизився на 0,3%.
Разом з тим зростання обсягу капіталовкладень компаній було найшвидшим з першого кварталу 2010 року - 1,7%.
Статуправління Великобританії переглянуло оцінку зростання ВВП країни за 2010 рік з 1,4% до 1,8%. Скорочення в 2008 і 2009 роках переглянуто з 0,1% і 4,9% до 1,1% і 4,4% відповідно.
Згідно з останнім прогнозом Банку Англії, ВВП Великобританії зросте в поточному році на 1,5%, в 2012 році - на 2,2%. У травні британський ЦБ очікував зростання економіки країни на 1,9% і 2,5% відповідно.
Асоціація британських торгових палат (British Chambers of Commerce) у вересні знизила прогноз зростання ВВП Великобританії до 1,1% в поточному році і 2,1% - у наступному. У червні зростання економіки очікувалося на рівні 1,3% і 2,2% відповідно.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас