Гайтнер закликав регуляторів США не піддаватися тиску банків і не пом'якшувати правила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер закликав регуляторів США не піддаватися тиску банків і не пом'якшувати правила

Казна та Політика
261
Регуляторам американського банківського сектора не слід пом'якшувати нові правила роботи фінкомпаній під тиском з боку банків, вважає міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
В інтерв'ю CNN він пообіцяв, що чим активнішим буде банківське лобі, тим жорсткішими будуть відповідні заходи регуляторів.
"Немає нічого дивного в тому, що банки чинять опір нововведенням, - сказав Гайтнер. - Зрештою ми візьмемо гору, оскільки ми вживаємо розумних і доцільних заходів, спрямованих на запобігання вразливості економіки перед розгулом зловживань, помилок і зайвих ризиків у банківському секторі".
За словами Гайтнера, банкіри "звинувачують реформи і уряд за все разом", включаючи ті проблеми, які стали результатом їхніх дій. При цьому міністр не став називати конкретні банки.
Нові правила, введені згідно з законом Додда-Френка про фінансову реформу в США, обмежують верхню межу банківських комісій за дебетовими картками, що стягуються з торговельних компаній, на рівні 21 цент в порівнянні з середньою комісією в 44 центи, яка діяла раніше.
Різку критику з боку регуляторів викликали і банківські комісії для власників карт. Наприклад, Bank of America оголосив минулого тижня, що багатьом власникам дебетових карт доведеться платити за кожен місяць користування карткою (без урахування зняття коштів у банкоматах) по $5. Аналогічні комісії вводить і банк SunTrust, а Wells Fargo і JPMorgan Chase тестують комісії близько $3 на місяць для різних сегментів ринку.
Гайтнер також висловив думку, що заходи щодо банків будуть тим ефективнішими, чим більше країн вирішить посилити вимоги.
У своєму інтерв'ю міністр фінансів США не виключив ймовірності повторної рецесії, за його словами, все залежатиме від того, наскільки ефективно європейці вирішать боргові проблеми і як швидко американський Конгрес схвалить план стимулювання зростання зайнятості в країні, запропонований президентом Бараком Обамою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас