Moody's знизило рейтинг Італії, Берлусконі не здивований — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг Італії, Берлусконі не здивований

Казна та Політика
436
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило довгостроковий рейтинг держоблігацій Італії на три щаблі - з Аа2 до А2. Прогноз із рейтингу "негативний", наголошується в повідомленні агентства.
Економіка Італії непростій ситуації в єврозоні є дуже вразливою, вважають експерти Moody's. При цьому, на їхню думку, країна перебуває ще дуже далеко від оголошення дефолту за борговими зобов'язаннями.
Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі в свою чергу не здивувався рішенням рейтингового агентства, передає Reuters. "Вибір Moody's був очікуваним", - заявив він.
За його словами, італійський уряд працює на максимумі своїх можливостей для того, щоб уміститися в заплановані бюджетні параметри.
Нагадаємо, що минулого місяця міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило суверенний кредитний рейтинг Італії на один щабель - з "A+" до "А". Аналітики заявляли, що рішення знизити рейтинг схвалене через уповільнення темпів зростання економіки Італії та нездатності національного уряду впоратися з викликами, зокрема, з державним боргом.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас