США скорочують допомогу іноземним державам через бюджетну кризу. Про це пише газета The New York Times. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США скорочують допомогу іноземним державам через бюджетну кризу. Про це пише газета The New York Times.

Казна та Політика
399
За даними видання, обидві палати конгресу США запропонували зменшити фінансування держдепартаменту і агентств з надання допомоги іноземним державам, які належать до нього, з метою скорочення державного боргу Сполучених Штатів під час найсильнішої гуманітарної кризи і невизначеного політичного розвитку в світі.
Найближчим часом може бути урізана продовольча і медична допомога Африці, а також Пакистану та Японії, які постраждали від стихійних лих. Передбачене зниження фінансової підтримки нових демократій на Середньому та Близькому Сході, передає радіостанція "Ехо Москви".
За підсумками минулого року витрати США на міжнародні відносини склали 55 млрд дол. Водночас обсяг допомоги Ізраїлю - більше 3 млрд дол, - залишається недоторканим. Як зазначає газета, це показує, що "навіть за часів аскетизму деякі витрати недоторканні".
Газета пише, що запит Білого дому на фінансування держдепартаменту в 2012 фінансовому році складають 59 млрд дол, проте палата представників має намір зменшити цю суму на 20%, до 47 млрд дол, а сенат - до 53 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас