Росія зможе вступити до СОТ, якщо домовиться з Грузією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія зможе вступити до СОТ, якщо домовиться з Грузією

Казна та Політика
417
Росія приєднається до Світової організації торгівлі (СОТ) до кінця 2011 року, вважає торговий представник США Рон Кірк.
У понеділок Кірк провів зустріч з першим віце-прем'єром Ігорем Шуваловим, який перебуває у Вашингтоні. На зустрічі обговорювався, зокрема, процес приєднання до СОТ.
"Кірк висловив упевненість, що питання, включаючи результат двосторонніх переговорів між Росією і Грузією, що влаштовує всіх, могли б бути вирішені таким чином, щоб Росія могла добитися... приєднання до СОТ до кінця поточного року", - йдеться в заяві офісу торгового представника, поширеного за підсумками переговорів Кірка з Шуваловим.
Росія веде переговори про приєднання до СОТ останні 17 років. На сьогоднішній день успішно підписані двосторонні угоди з доступу на ринки товарів і послуг з усіма 60 членами Робочої групи з приєднання Росії до СОТ - найбільшої в історії СОТ робочої групи з приєднання. Голова організації Паскаль Ламі заявив у вересні, що Росія, ймовірно, вступить до організації до кінця 2011 року.
Раніше представники адміністрації США також неодноразово заявляли, що підтримують вступ Росії до СОТ і чекають на її приєднання до організації вже в 2011 році.
Як відзначається в прес-релізі, "переговори (СОТ) вступили у фінальну фазу".
"У нас відбувся дуже конструктивний діалог з процесу вступу Росії до СОТ. РФ досягла значного прогресу. Я сподіваюся на конструктивну роботу з віце-прем'єром Шуваловим та іншими (представниками уряду) в Росії аж до успішного завершення процесу вступу країни до СОТ", - наводяться в повідомленні висловлювання Кірка.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас