Греція пояснила, чому не може виконати умови ЄС і МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція пояснила, чому не може виконати умови ЄС і МВФ

Казна та Політика
1253
Грецька влада оголосили, що бюджетний дефіцит країни буде зменшено двічі, в 2011 і в 2012 році, однак цього все одно не вистачить для того, щоб виконати вимоги, висунуті Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Як повідомляє Бі-бі-сі, запланований дефіцит грецького бюджету на 2011 рік становить 8,5% від ВВП країни - це на два процентні пункти менше, ніж влада розраховувала спершу (10,5% ВВП), проте довести його до рівня 7,6%, як того вимагають кредитори, не вдасться, пише Корреспондент.
У неділю уряд країни затвердив проект бюджету на 2012 рік. Неможливість виконати поставлені кредиторами умови Греція пояснила рецесією, яка набирає обертів.
В Афінах зараз перебуває делегація, що складається з представників МВФ, Євросоюзу і Європейського центробанку (ЄЦБ). Їм належить вирішити, чи отримає Греція черговий транш міжнародної фінансової допомоги.
Якщо протягом місяця грецька влада не отримає додаткові 8 млрд євро, уряд країни не зможе виконувати свої боргові зобов'язання і Греція буде оголошена банкротом.
Грецький дефолт ярмом ляже на плечі всієї єврозони, стане серйозним ударом по європейській банківській системі і буде мати дуже неприємні наслідки для всієї світової економіки.
Нагадаємо, що кредитори пригрозили не видати Греції черговий 8-мільярдний транш кредитів, оскільки доходи бюджету падають, витрати зростають, і Афіни не вкладаються в узгоджений графік скорочення дефіциту.
Без кредитів Греція не може виплачувати свій 350-мільярдний борг, платити зарплати і пенсії.
Офіційні заяви про цифри дефіциту бюджету очікуються в неділю пізно ввечері, після закінчення засідання уряду.
Як повідомлялося, у грецькому Мінфіні впевнені, що Греція отримає черговий транш допомоги ЄС і МВФ.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас