Fitch знизило прогнози зростання світового ВВП на 2011-2013 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогнози зростання світового ВВП на 2011-2013 рр.

Казна та Політика
227
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогнози зростання світового ВВП на 2011-2013 роки, повідомляється в прес-релізі агентства.
За оцінками Fitch, темпи підйому глобальної економіки цього року складуть 2,6%, в 2012 році - 2,7%, в 2013 році - 3,1%.
Раніше ці показники прогнозувалися на рівні 3,1%, 3,4% і 3,4%.
Агентство погіршило прогнози зростання ВВП всіх розвинених країн, оскільки показники другого кварталу були гіршими від очікувань Fitch.
За оцінками експертів агентства, темпи економічного підйому в emerging markets залишаться сильними, але будуть більш стриманими.
Незважаючи на те, що тимчасові чинники продовжують грати роль у придушенні економічної активності, нещодавнє збільшення ринкової волатильності і фінансової невизначеності негативно позначилося на довірі до економіки. Це, в свою чергу, послаблює темпи зростання споживчих витрат і бізнес-інвестицій, відзначають в Fitch.
"Fitch не прогнозує повторної рецесії. Однак її ймовірність збільшилася, оскільки зростання волатильності на фінансових ринках може прискорити відхід інвесторів від ризиків і посилити умови на кредитних ринках", - зазначила директор аналітичної групи Fitch з суверенних рейтингів Марія Малас-Мруе.
"Прогнози для єврозони містять у собі нульове зростання ВВП до першого кварталу 2012 року, що частково відображає нинішня боргова криза в єврозоні на тлі погіршення настрою інвесторів і істотного збільшення невизначеності в порівнянні з червнем", - додала Малас-Мруе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас