Меркель підтвердила, що говорила з Януковичем про Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель підтвердила, що говорила з Януковичем про Тимошенко

Кримінал
509
Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила, що під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем говорила про справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Про це вона заявила під час свого виступу перед учасниками саміту "Східного партнерства" у Варшаві, повідомили у Відомстві преси та інформації ФРН, повідомляє Укрінформ.
Разом з тим Меркель підкреслила необхідність проведення демократичних реформ в країнах "Східного партнерства", і особливо в Україні. "Ініціатива "Східне партнерство" передбачає насамперед інтенсифікацію економічного співробітництва між ЄС та його партнерами на Сході і вкорінення в цих країнах європейських цінностей. Тому є дуже необхідним проведення демократичних реформ в цих країнах", - заявила вона.
"Особливо це зараз стосується України. Зокрема, справа Юлії Тимошенко стала однією з тем моєї особистої розмови тут з президентом Віктором Януковичем", - додала Меркель.
Меркель виступила за подальше зближення ЄС з країнами "Східного партнерства". Особливо вона підкреслила економічний аспект співробітництва. "Пріоритетним напрямком є поглиблення переговорів ЄС з цими країнами про поступове скасування торговельних перешкод і створення зони вільної торгівлі", - сказала канцлер.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас