Мінфін Греції погодив всі питання з "трійкою" міжнародних кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції погодив всі питання з "трійкою" міжнародних кредиторів

Казна та Політика
433
Міністерство фінансів Греції "по суті" погодило всі питання з "трійкою" міжнародних кредиторів республіки, які почнуть складати звіт про дискусії, що відбулися 5 жовтня 2011 р. Про це повідомив заступник голови фінансового відомства Греції Панделіс Економу.
Раніше повідомлялося, що питання виділення Афінам чергового траншу буде вирішене після виходу доповіді так званої "трійки" грецьких кредиторів, куди входять ЄС, МВФ і Європейський центральний банк (ЄЦБ). За підсумками доповіді грецький уряд може отримати 8 млрд євро для подолання гострої фінансової кризи, що вразила країну.
У 2009 р. Греція постала перед лицем найбільшої фінансової кризи через надзвичайно високі борги Афін перед урядами інших країн. У травні 2010 р. МВФ і Євросоюз виділили грецькій владі кредитну лінію в розмірі 110 млрд євро.
Натомість керівництво Греції зобов'язалося вжити низку заходів, спрямованих на різке скорочення бюджетних витрат: зменшити зарплати, підвищити пенсійний вік, скоротити робочі місця, а також провести широку програму приватизації. Ці заходи дуже непопулярні в грецькому суспільстві. З 2009 р. в країні не припиняються масові страйки та інші акції протесту проти скорочення бюджетних витрат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас