Тігіпко: Україна зобов'язана домовлятися з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна зобов'язана домовлятися з МВФ

Казна та Політика
447
В України в ситуації, що складається немає інших варіантів, окрім як домовлятися з Міжнародним валютним фондом, заявив віце прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"На носі досить серйозна криза... У нас немає варіантів, нам потрібно домовлятися (з МВФ), бо залишитися один на один з кризою, без підтримки міжнародних фінансових організацій, дуже важко", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер" пізно ввечері в п'ятницю.
За словами Тігіпка, МВФ турбує дефіцит НАК "Нафтогаз України", і його необхідно його ліквідувати, зокрема, шляхом підвищення цін на газ для населення.
Водночас, як зазначив віце-прем'єр, у державному бюджеті на 2012 рік планується закласти компенсації цього підвищення.
Крім цього, за словами Тігіпка, якщо вдасться домовитися з Росією про зниження ціни на газ, то ціни на газ для українського населення, можливо, підвищені не будуть.
"Повинні бути компенсатори для людей. Оскільки це дуже велике зростання. У нас дилема: або постаратися провести вдалі переговори з Росією і знизити ціну на газ, і ми доб'ємося фактично того ж ефекту, якого просить МВФ добитися шляхом підвищення цін на газ для населення", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас