Дефіцит бюджету Греції буде вищим, ніж передбачали кредитори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету Греції буде вищим, ніж передбачали кредитори

Казна та Політика
313
Греція не вкладається в рамки бюджетного дефіциту, узгодженого з європейськими кредиторами і МВФ. У неділю ввечері кабінет міністрів Греції на екстреному засіданні затвердив проект бюджету на 2012 р., передає BBC.
У заяві міністра фінансів за підсумками засідання сказано, що дефіцит бюджету Греції цього року очікується на рівні 25,2 млрд доларів, це майже на два мільярди вище, ніж узгоджений кредиторами (23,1 млрд доларів). При цьому, показник дефіциту на 2011 рік переглянуто з 7,6% ВВП до 8,5% ВВП, а на 2012 рік - з 6,5% ВВП до 6,8% ВВП.
Збільшення дефіциту бюджету грецький Мінфін пояснив тим, що економічна рецесія виявилася глибшою, ніж очікувалося - замість 3,8%, очікуваних в травні, спад склав 5,5%. Причому, до кінця року дефіцит може навіть перевищити очікуваний рівень, якщо не будуть зроблені нові заходи економії.
Найближчим часом Греції необхідний черговий транш для погашення держборгу, виплати пенсій та зарплат. Раніше кредитори пригрозили припинити їй фінансування, якщо уряд не скоректує бюджетну політику.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас