Британець побудував будиночок Хоббіта всього за 3 430 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британець побудував будиночок Хоббіта всього за 3 430 євро

Нерухомість
586
Прихильники творчості Джона Рональда Толкієна, напевно, позаздрять цього щасливому сімейству з Уельсу. Сімейна пара з двома дітьми мешкає у справжньому екологічному житлі, в одному зі схилів зеленого пагорба.
Багато хто з нас у дитинстві мріяв про те, щоб жити у власному затишному будиночку-нірці - зовсім як у Фродо і Більбо Беггінса з роману "Володар Кілець" та однойменної кінотрилогії. Романтик Саймон Дейл з Великобританії зміг втілити цю казкову мрію в життя, витративши на будівництво не більше €3,5 тис.
Як повідомляє Metronews, для того щоб звести (і наполовину закопати в землю) свій незвичайний будинок, Саймону Дейлі, знадобилося близько чотирьох місяців. З міркувань економії він намагався користуватися тільки тими матеріалами, які знайшлися під рукою, а інструменти брав у борг у рідних і знайомих.
У роботі архітектора і будівельника-самоука допомагав тесть. Спочатку чоловіки встановили водонепроникний тент біля підніжжя пагорба, а потім взялися за зведення стін і підлоги. Для того, щоб зробити міцний каркас будиночка, знадобилося зрізати близько 30 тонких дерев. Підлога в цьому будинку, зрозуміло, теж дерев'яна.
Як теплоізоляційний матеріал під дахом були використані валики з соломи, поверх яких настелили щільну плівку і поклали товстий шар землі. Частина даху лісового житла йде прямо в схил пагорба, зовні вся вона щільно викладена шматками зеленого дерну і повністю зливається з пейзажем.
Проточну воду мешканці будинку черпають з найближчого джерела, електроенергію для підзарядки мобільних телефонів і ноутбуків отримують завдяки сонячним панелям, а холодильник охолоджується повітрям, яке надходить з-під самої будівлі.
І конструкція житла, і форми предметів меблів гранично прості і немудрі: Саймон чесно зізнається, що ніколи не відрізнявся теслярським або столярними вміннями. Тим не менш, в будинку є все, що потрібно для життя: дворівнева спальня, кухня, вітальня, комірчина і елементарний компостний туалет.
Варто зазначити, що солома частенько використовується в екологічному будівництві. Будинки з соломи, в тому числі, що йдуть під землю, вже не рідкість в Старому Світі, а в Новому взагалі зустрічаються мало не на кожному кроці. Не дивно, що за кожного нового перепису населення в якій-небудь країні дедалі більша кількість людей називає себе ельфами або хоббітами.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас