У Швеції вважають, що Україна повинна бути з Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції вважають, що Україна повинна бути з Європою

240
Україна повинна стати членом європейської спільноти, але судові процеси над опозицією негативно впливають на європейське майбутнє України. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більт.
"Для України дуже важливий триває переговорний процес. Україна повинна бути в європейській спільноті", - заявив Більт.
"Президент Янукович дав зрозуміти - Україна рухається в європейському напрямку, але країні потрібні реформи. Процеси, які відбуваються зараз в самій Україні, наприклад, суди, негативно впливають на європейське майбутнє", - додав дипломат.
Також міністр закордонних справ Швеції зазначив, що не бачить причин, чому Україна не може стати дійсно правовою демократичною державою. "20 років - це не так багато для молодої демократії. Природно, що в цей період були і сварки між політиками і непрості відносини з Росією.
Я не бачу причин, чому Україна не може стати дійсно правовою демократичною державою.
Якщо ми подивимося на інші країни, наприклад країни Балтії, які вже є членами НАТО і входять до складу ЄС, вони також проходили через важкі часи економічних проблем. Крім того, якщо взяти Білорусь - ця країна рухається не вперед, а назад. Україні просто потрібен час, вона не краща і не гірша за інших країн", - зазначив Більт.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас