У Великобританії понад 30 тис. людей протестували проти скорочення бюджетних видатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії понад 30 тис. людей протестували проти скорочення бюджетних видатків

106
В центрі Манчестера більше 30 тисяч людей вийшли на марш проти скорочення бюджетних витрат. Марш, організований британським конгресом профспілок (TUC), проходить під гаслом "Манчестер за альтернативу: робота, зростання, справедливість", повідомляє ВВС.
Паралельно з маршем в місті почався конгрес Консервативної партії.
У поліції Манчестера повідомляють, що поки демонстрація проходить без ексцесів та висловлюють надію, що акція пройде без пригод.
"Ми чітко дали зрозуміти, що поліція, суди і суспільство не потерплять нічого подібного того, що відбувалося в серпні", - заявив заступник начальника поліції Манчестера Іан Хопкінс.
Разом з профспілками у марші взяли участь представники студентських організацій, груп захисту тварин і організації, які виступають проти скорочень бюджетних витрат.
"Люди дуже злі, але багато хто при цьому ще й наляканий", - заявив один з організаторів демонстрації депутат-лейборист Тоні Ллойд.
"Цей уряд скорочує мільярди і мільярди в нашому бюджетному секторі. Навіть провідні консерватори закликають Джорджа Осборна перейти до альтернативного плану і економічного зростання", - додав Ллойд.
Міністр фінансів Великобританії Джордж Осборн, що бере участь у партійній конференції торі, заявив, що протести не вплинуть на економічну політику.
"Це ваше демократичне право брати участь у марші, але в кінцевому підсумку виступ не зможе допомогти економіці", - заявив Осборн.
"Кожне втрачене робоче місце - привід для жалю, - сказав міністр фінансів. - Однак тільки за минулий рік було створено понад півмільйона робочих місць".
Партійна конференція консерваторів триватиме до середи. Очікується, що з'їзд торі принесе міській економіці більше 27 млн фунтів (більше 42 млн дол.).
Слід зазначити, що це не єдиний виступ у західних країнах, спрямований проти рішень влади скорочувати бюджетні витрати і проводити непопулярні заходи, спрямовані на боротьбу з економічною кризою.
Так, поліція Нью-Йорка в суботу затримала понад 700 осіб, які намагалися перекрити автомобільний рух на Бруклінському мосту в знак протесту проти дій впливових фінансових інститутів США, які, на їхню думку, привели країну до економічної кризи.
Крім того, раніше близько 2 тис. людей вийшли на вулиці грецької столиці з вимогою припинити дію заходів жорсткої економії. Під гаслом "Ми не будемо платити за вашу кризу!" мітингувальники оточили будівлю парламенту і почали кидати в поліцейських пляшками. У відповідь на це правоохоронцям довелося вдатися до сльозогінного газу.
Не оминули протести і Україну. 20 вересня, біля будівлі ВР відбулося зіткнення між афганцями, чернобильцями і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Учасники акцій протесту розбили скляні вставки в дверях на вході до парламенту. Акція була спрямована проти зменшення пільг афганцям і чорнобильцям.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас