Катар вкладе 1,2 млрд євро в золоті родовища в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катар вкладе 1,2 млрд євро в золоті родовища в Греції

Казна та Політика
270
Катарський інвестори уклали угоду про великі інвестиції в економіку Греції, повідомило Афінське агентство новин.
За інформацією агентства, Катар вкладе 1,2 мільярда євро в компанію з розробки золотих родовищ на півночі Греції, що повинно принести країні 1500 нових робочих місць.
Угода про інвестиції була підписана в Афінах у присутності прем'єр-міністра Греції Йоргоса Папандреу і еміра Катару Хамада бін Халіфа Аль Тані.
Угода укладається в той момент, коли Греція намагається скоротити дефіцит держбюджету і отримати кредити ЄС і МВФ, щоб уникнути дефолту, нагадує РІА Новини. Також Греція зобов'язалася найближчими роками приватизовувати державні активи на 50 мільярдів євро. Однак нинішнє важке фінансове становище країни не відлякує катарських інвесторів, які рік тому підписали рамкову угоду про інвестиції в Грецію і зараз реалізують перший з намічених проектів.
Раніше Катар висловлював зацікавленість у придбанні морського порту, але угода не відбулася. Також катарським інвесторам цікаві інвестиції в нерухомість на території колишнього міжнародного аеропорту на афінській рив'єрі, однак переговори поки не просунулися досить далеко, щоб сторони вийшли на укладення угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас