Хомутиннік: "Ощадбанк" залишиться у державній власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутиннік: "Ощадбанк" залишиться у державній власності

Казна та Політика
298
ВАТ "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") буде залишатися в державній власності. Про це заявив голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, повідомляє прес-служба Хомутинніка.
"Ощадбанк" залишатиметься у державній власності, жодних планів з його приватизації немає... Це принципова позиція парламенту і уряду. Я переконаний, що уряд ніколи не піде на такий крок, оскільки усвідомлює вагомість "Ощадбанку" як одного з найбільших і найпотужніших державних фінансових інститутів України, і послідовний з посилення його конкурентоспроможності", - підкреслив він.
Однак, за словами Хомутинніка, заява народного депутата України Станіслава Аржевітіна щодо можливого продажу 49% акцій "Ощадбанку" є його особистою думкою і не відповідає сьогоднішнім реаліям.
Нагадаємо, 22 вересня член парламентського комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, голова ради Асоціації українських банків (АУБ) Станіслав Аржевітін заявив, що погіршення ситуації у світовій економіці може змусити українську владу вже в першому кварталі 2012 р . предметно обговорювати питання приватизації "Ощадбанку" для наповнення державного бюджету.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас