Єврокомісар упевнений, що Україна залишиться головним транзитером газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар упевнений, що Україна залишиться головним транзитером газу в Європу

Енергетика
167
Україна залишиться головним і найбільш важливим транзитером газу в Європу. Про це заявив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер на спільному брифінгу з міністром енергетики Юрієм Бойком після двосторонньої зустрічі.
"Україна і надалі залишиться найбільш важливою країною транзитером газу з Росії в Європейський Союз", - сказав Еттінгер.
Як повідомляється, він також зазначив, що Євросоюз споживає близько 500 мільярдів кубометрів газу, 125 мільярдів з цього обсягу надходить з Росії, і 80% російського газу - 100 мільярдів кубометрів надходить у Європу через українську ГТС.
Еттінгер підкреслив, що в перспективі Євросоюз збільшить споживання газу на 100 мільярдів кубометрів, і обсяг газу, що закуповується в Росії, може становити 30, а можливо, і 25%.
"Я вважаю, що Російська Федерація в цьому балансі буде представляти 30, якщо не 25%. І якщо на майбутнє у нас така перспектива, то необхідно вважати, що Україна як була, так і залишиться найбільш важливим транзитером газу", - зазначив єврокомісар.
"Це означає, що ГТС України необхідно модернізувати і підтримувати на максимально технічному рівні, щоб забезпечувати стабільні поставки газу в Європу", - сказав Еттінгер.
Єврокомісія готова надати консультативну допомогу в реформуванні НАК "Нафтогаз України", заявив єврокомісар. "Ця процедура знаходиться в руках Міністерства енергетики України та українського уряду. Ми зі свого боку готові надавати і будемо надавати консультаційну підтримку", - сказав Еттінгер.
При цьому він висловив сподівання, що істотний прогрес у питанні реформування "Нафтогазу" може бути досягнутий протягом найближчих шести місяців. "Ми намітили собі цілі і зробимо все можливе, щоб у наступні шість місяців ми якомога більше наблизилися до виконання цієї мети", - сказав він
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас