Довіра до економіки єврозони у вересні знизилася сильніше від прогнозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра до економіки єврозони у вересні знизилася сильніше від прогнозів

Валюта
379
Індекс споживчої та підприємницької довіри до економіки єврозони (ESI) у вересні поточного року виявився на 3,4 пункти нижчим від переглянутого показника за серпень, склавши 95 пунктів проти 98,4 у попередньому місяці, йдеться в доповіді Єврокомісії.
Таким чином, опубліковані дані виявилися гіршими від прогнозів. Аналітики, опитані інформаційно-аналітичним інтернет-порталом dailyFX.com, прогнозували, що показник в аналізований період знизиться лише до 96 пунктів.
У цілому по ЄС показник, що розраховується на основі думок жителів усього регіону, також знизився на 3,4 пункту відносно рівня серпня - до 94.
Серед країн ЄС найбільше зменшення індексу споживчої та підприємницької довіри до економіки у вересні в порівнянні з серпнем було відзначено в Італії (мінус 5,1 пункту), Франції (мінус 3,5) і Великобританії (мінус 3,4).
Експерти Єврокомісії відзначають, що у вересні довіра в промисловості зменшилася на 3,2 пункту для єврозони і на 3,3 для ЄС в цілому. У секторі фінансових послуг, який не входить у розрахунок індексу ESI, довіра до економіки знизилася на 1,2 пункту в єврозоні та на 3,5 в ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас