Японія вирішила продати держчастку в Japan Tobacco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія вирішила продати держчастку в Japan Tobacco

Казна та Політика
240
Владна партія Японії виступила за продаж контрольного пакета акцій однієї з найбільших тютюнових компаній світу Japan Tobacco Inc, 50,01% частки якої належать японському уряду, виручені гроші планується витратити на відновлення країни після землетрусу.
В результаті операції уряд може залучити 24 млрд. доларів за поточною ринковою ціною, яка в середу опустилася на 1,8%, що стало максимальним падінням з 5 вересня, передає Інтерфакс.
Продаж державою частки в компанії, на думку аналітиків, буде вигідний не тільки уряду, а й самій компанії, яка зможе проводити більш ефективну політику на тлі жорсткості антитютюнового законодавства в країні.
Минулого тижня міністр охорони здоров'я Японії Йоко Коміяма запропонував підвищити акцизи на тютюнову продукцію настільки, щоб пачка сигарет коштувала в середньому 700 ієн (близько 9 доларів), що приблизно на 75% більше, ніж зараз.
З початку цього року акції Japan Tobacco подорожчали на 20%, тоді коли індекс Topix піднявся всього на 16%.
У найближчі п'ять років Японія планує витратити понад 19 трлн. ієн на відновлення країни від наслідку землетрусу, цунамі і аварії на АЕС в Фукусіма. Хоча уряд вже виділив близько 6 трлн. ієн, економіка Японії скорочується вже три квартали поспіль.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас