Мінфін РФ у чинному складі приречений продовжувати політику Кудріна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін РФ у чинному складі приречений продовжувати політику Кудріна

Казна та Політика
122
Мінфін Росії в чинному складі приречений продовжувати бюджетну політику свого колишнього глави Олексія Кудріна, заявив перший виконавчий віце-президент РСПП Олександр Муричев.
Коментуючи заяви виконуючого обов'язки міністра фінансів РФ Антона Сілуанова про те, що політика Мінфіну РФ буде як і раніше націлена на зниження ризиків невиконання бюджету, Муричев зазначив, що "апарат міністерства заточений на програму, яку озвучив Кудрін". "Він створював інструменти під свою програму, і вони будуть використовуватися", - сказав Муричев.
Разом з тим, на думку представника РСПП, в. о. голови Мінфіну не стане заперечувати раніше ухвалені рішення, у тому числі з нарощування оборонних витрат, з критикою яких виступив Кудрін. "Рішення президента щодо нарощування витрат на безпеку підписані в бюджеті. Є дискусія, і є схвалені рішення - це різні речі", - сказав він.
Головним завданням нового керівництва Мінфіну в РСПП вважають виконання тих параметрів бюджету, які вже схвалені, а також недопущення росту нових витрат. "У нього (Сілуанова. - прим. ред.) Свій рівень відповідальності, і він відповідно до законодавства несе персональну відповідальність за виконання бюджету. Він буде прагнути до того, щоб не виходити за рамки затвердженого бюджету", - вважає Муричев.
Тим часом науковий керівник НДУ "Вища школа економіки", екс-міністр економіки РФ Євген Ясін в середу висловив побоювання, що відставка голови Мінфіну в розпал обговорення бюджету на найближчу трирічку загрожує зайвим зростанням витрат та збільшенням дефіциту бюджету.
У РСПП згодні, що впоратися зі зростанням зобов'язань, особливо в передвиборний період, Сілуанову буде непросто. На думку Муричева, цю небезпеку бачать і в уряді: він назвав невипадковим посилення політичного кураторства з боку першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова. "Силуанов буде не один", - сказав експерт.
Раніше Силуанов повідомляв журналістам, що політика Мінфіну і далі буде спрямована на забезпечення макроекономічної стабільності та зниження ризиків невиконання бюджету. За його словами, така політика може бути реалізована через обмеження бюджетних витрат. Однак він підкреслив, що Мінфін має намір виконати плани, схвалені президентом і урядом РФ.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас