Литвин позитивно сприймає можливість створення з РФ і ЄС газотранспортного консорціуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин позитивно сприймає можливість створення з РФ і ЄС газотранспортного консорціуму

Енергетика
65
Створення газотранспортного консорціуму і передача української ГТС в концесію - це можливість налагодити співпрацю між Україною, Росією та Європейським Союзу, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
"Я вважаю, що створення консорціуму і передача в концесію газотранспортної труби - це можливість зберегти нашу стратегічну перевагу для Європи, можливість вирішити проблеми енергозабезпечення України і можливість налагодити співпрацю між Україною, Росією та Європейським Союзом", - заявив В. Литвин в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
За його словами, створення консорціуму дозволить уникати пікових навантажень відносин в трикутнику Україна-Росія-ЄС в осінньо-зимовий період.
Спікер Верховної Ради висловив жаль, що рішення, які були напрацьовані з даної теми ще "в 2002-му та наступних роках не були доведені до логічного завершення".
На думку керівника парламенту, "багатство у вигляді ГТС має працювати і приносити користь" і працювати "з повним навантаженням". В. Литвин, також зазначив, що якщо буде йтися про концесію, то це "не означає, що Україна віддала свою ГТС, вона ж її не виставляє на приватизацію".
В. Литвин також допустив можливість внесення змін у чинне законодавство.
"Якщо йдеться про газотранспортний консорціум, то нам тоді доведеться ухвалювати відповідне рішення з точки зору змін до законодавства, якщо в цьому виникне необхідність", - сказав В. Литвин. Він підкреслив, що "закони не догма, коли є стратегічний інтерес для країни, то закони можна переглянути".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас