Міністерство юстиції заб'є банкрутів в єдину базу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство юстиції заб'є банкрутів в єдину базу

Казна та Політика
223
Міністерство юстиції має намір створити єдину базу підприємств-банкрутів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.
Мін'юст затвердив положення про єдину базі даних підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.
Відповідний наказ підписав міністр юстиції Олександр Лавринович.
Згідно з повідомленням, єдина база даних буде включати в себе інформацію про суб'єктів підприємницької діяльності, щодо яких триває або завершена процедура банкрутства.
У разі припинення провадження у справі про банкрутство відомості з кожного боржника будуть зберігатися в базі даних протягом 5 років.
У базі даних буде міститися інформація про стан провадження у справі про банкрутство, реєстр вимог кредиторів, фінансово-економічні показники діяльності боржника, у тому числі з погашення заборгованості із заробітної плати, а також інші дані, які будуть надходити реєстраторам від арбітражних керівників і господарських судів.
Повідомляється, що право повного доступу до інформації, що міститься в єдиній базі даних, буде мати Мін'юст та її адміністратор - державне підприємство "Інформаційний центр", а для громадян передбачене надання платних довідок або виписок з бази даних за письмовим запитом.
Пошук в єдиній базі даних буде здійснюватися за однією або кількома відомостями з наступних: найменування боржника (для юридичних осіб); код боржника згідно з Єдиним державним реєстром підприємств та організацій (для юридичних осіб), прізвище, ім'я та по батькові, номер і дата запису в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про проведення державної реєстрації (для фізосіб-підприємців).
Мін'юст зазначає, що наказ про затвердження положення про єдину базі даних набуде чинності після завершення заходів, які забезпечать можливість виконання міністерством повноважень державного органу з питань банкрутства, але не раніше дня його офіційного опублікування.
Нагадаємо, у вересні Мін'юст висловив намір пропонувати господарським судам кандидатури арбітражних керівників.
На початку квітня Президент Віктор Янукович затвердив положення про Мін'юст, згідно з яким відомство визначене головним органом у системі центральних органів виконавчої влади щодо формування і забезпечення реалізації державної політики з питань банкрутства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас