Грищенко вважає, що газові контракти з Росії 2009 року безперспективні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко вважає, що газові контракти з Росії 2009 року безперспективні

Енергетика
210
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що газові контракти між Україною і Росією, підписані в 2009 році, є несправедливими, і в них немає перспективи.
"Коли в газовій сфері з нашого боку підписані контракти на 10 років, у яких все віддано одній стороні, і ця сторона вважає ці контракти обов'язковими до виконання - це, звичайно, велика проблема. Її необхідно вирішувати з розумінням того, що ці контракти є несправедливими, такими, що не відповідають сучасним міжнародним стандартам у відносинах між країнами-партнерами", - сказав Грищенко.
Він додав, що, на думку Києва, у цих контрактів "немає перспективи". "Ми намагаємося не драматизувати ситуацію, хоча вона реально є дуже серйозною", - додав міністр.
За його словами, зараз і президент, і уряд роблять все можливе для того, щоб у ході переговорів знайти прийнятну і для України, і для Росії формулу виходу з цієї непростої ситуації. "Ми розуміємо свою відповідальність за енергетичну безпеку Європи, і не схильні до різких кроків. Упевнений, Київ і Москва найближчим часом знайдуть порозуміння. Принципові кроки в цьому напрямку вже зроблені", - підкреслив Грищенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас