Інфляція в ФРН прискорилася у вересні до максимуму за 3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в ФРН прискорилася у вересні до максимуму за 3 роки

Казна та Політика
175
Темпи зростання споживчих цін у Німеччині, розраховані за стандартами Європейського Союзу, прискорилися у вересні до максимального рівня за три роки - 2,8% у річному вирахуванні, свідчать попередні дані Федерального статистичного управління країни.
Економісти, опитані Bloomberg, очікували, що темпи інфляції в ФРН підвищаться з серпневих 2,5% до 2,6% в річному численні.
У порівнянні з серпнем споживчі ціни в Німеччині виросли на 0,1%, тоді коли аналітики очікували на їхнє зниження на 0,1% після нульового зростання в серпні.
Прискорення інфляції експерти пов'язують у першу чергу зі зростанням цін на паливо, одяг і взуття.
За оцінками Європейського центрального банку, інфляція в 17 країнах єврозони в майбутні місяці, імовірно, залишиться вище за таргетовані ЦБ 2%. Передбачається, що в серпні зростання споживчих цін в 17 країнах блоку складе 2,5%.
Зростання споживчих цін у Німеччині, розрахованих за національними стандартами, склало у вересні 2,6% у порівнянні з 2,4% у серпні, тоді коли економісти не очікували на зміни. У порівнянні з минулим місяцем споживчі ціни у ФРН зросли на 0,1% за прогнозованого зниження на 0,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас