Раді пропонують відмовитися уповноважувати Кабмін встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують відмовитися уповноважувати Кабмін встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам

Казна та Політика
282
Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко закликає парламентську більшість відмовитися уповноважувати Кабінет Міністрів встановлювати порядок і розмір компенсацій пільговикам і скасувати голосування в 1 читанні за відповідний законопроект.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Томенка.
Віце-спікер вважає, що якщо влада готова до компромісу з даного питання, то вона повинна підтримати ідею опозиції про скасування голосування по законопроекту №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень" в 1 читанні.
Томенко зазначив, що дана ситуація є наслідком ігнорування владою пропозицій громадських організацій, ветеранів війни, афганців, чорнобильців та інвалідів.
"За 9 місяців, що минули з моменту подання законопроекту, в ньому не було змінено жодної коми в частині скасування пільг", - вважає віце-спікер.
На його думку, скасування голосування щодо даного законопроекту дасть можливість уряду після переговорів з громадськими організаціями запропонувати компромісний проект закону, який би передбачав упорядкування виплат соціальних пільг, а не фактичну їх ліквідацію.
Томенко повідомив, що він і депутати парламенту, зокрема від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Пашинський, Іван Кириленко і Андрій Кожем'якін, внесли до Ради проект постанови "Про скасування рішення Верховної Ради про прийняття проекту закону "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду", однак Апарат парламенту його не реєструє, пояснюючи відмову перевищенням терміну, передбаченого регламентом Ради для реєстрації законодавчих ініціатив щодо скасування її рішень.
Як повідомляло агентство, 9 вересня Рада прийняла в 1 читанні законопроект №9127.
20 вересня близько 3 тис. протестуючих проти прийняття цього проекту закону прорвалися на територію парламенту.
23 вересня голова Ради Володимир Литвин виключив скорочення розміру фактичних соціальних виплат в 2012 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас