Обсяг ВВП Франції в II кварталі не змінився, збігшись з попередньою оцінкою і прогнозом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг ВВП Франції в II кварталі не змінився, збігшись з попередньою оцінкою і прогнозом

Казна та Політика
108
Обсяг ВВП Франції в другому кварталі 2011 року не змінився порівняно з попередніми трьома місяцями, свідчать остаточні дані Національного статистичного управління Insee.
Попередні дані також вказали на нульове зростання економіки, а аналітики, опитані агентством Bloomberg, не очікували на перегляд показника.
У першому кварталі 2011 року економіка Франції виросла на 0,9%, в останні три місяці 2010 року - на 0,3%.
У річному вираженні зростання ВВП Франції в другому кварталі склало 1,7%, тоді коли початкові дані припускали розширення економіки на 1,6%, а експерти не прогнозували перегляду значення цього показника.
Французька економіка росла ще восьмеро квартал поспіль, проте експерти вже давно почали говорити про уповільнення темпів цього зростання на увазі негативного зовнішнього макроекономічного фону, а також зважаючи на пов'язане з цим погіршення настроїв всередині країни.
Як серед підприємців, так і серед пересічних французів зростає стурбованість перспективами зростання світової економіки, що знаходить відображення, серед іншого, і в дедалі гірших прогнозах економістів.
Так, Міжнародний валютний фонд (МВФ) 20 вересня погіршив прогноз зростання світової економіки на 2011 і 2012 роки до 4% в порівнянні з червневою оцінкою в 4,3% на поточний рік і 4,5% на наступний. Погіршені також були і прогнози для зростання економік єврозони в цілому і Франції, зокрема.
Крім того, на погіршення власного економічного прогнозу довелося піти і уряду країни, що може змусити владу країни на ще більш жорсткі заходи бюджетної економії, ніж ті, про які було оголошено наприкінці серпня після того, як з'явилися побоювання щодо можливого зниження кредитного рейтингу Франції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас