Глава Банку Росії не вважає ситуацію в єврозоні критичною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Банку Росії не вважає ситуацію в єврозоні критичною

Казна та Політика
192
Глава Центробанку (ЦБ) РФ Сергій Ігнатьєв не вважає ситуацію в єврозоні критичною. Таку думку він висловив на прес-конференції у вівторок. Голова Банку Росії зазначив, що загроза глобального економічного спаду виникла в результаті важкої економічної ситуації в країнах єврозони. Водночас, на думку Ігнатьєва, "якщо розглядати єврозону в цілому, то ситуація не представляється критичною".
За його словами, відношення сумарного дефіциту бюджету до сумарного ВВП країн єврозони нижче, ніж у США або Великобританії. Те ж стосується і відношення сумарного держборгу до ВВП всіх країн єврозони. "Тому ця проблема не стільки економічна, скільки політична: як розподілити тягар вирішення проблеми суверенного боргу деяких країн між усіма країнами єврозони - ось в чому питання", - сказав глава Банку Росії.
Він нагадав, що наразі Греція близька до дефолту, серйозні проблеми є в Португалії та Ірландії. Крім того, учасники фінансових ринків почали сумніватися у здатності Іспанії та Італії обслуговувати державний борг. За словами Ігнатьєва, проблеми можуть виникнути і в європейських банків, оскільки вони є власниками держоблігацій цих країн.
"На жаль, європейські політики поки не вжили рішучих і ефективних дій для того, щоб переконати фінансові ринки, що проблема суверенних боргів буде вирішена", - зазначив Ігнатьєв. У зв'язку з цим зростають побоювання на новий спад економічної активності, що, в свою чергу, на думку глави ЦБ РФ, призводить до відтоку коштів з фондових і валютних ринків Росії та інших ринків, що розвиваються.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас