Новий уряд Данії посилює банківську кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий уряд Данії посилює банківську кризу

Казна та Політика
670
Кредитні установи країни, які відчувають нелегкі часи, "засудять" до додаткових податків.
Банківська криза в Данії набирає більш серйозних обертів. Плани нового уряду країни щодо введення додаткового податку для кредитних установ можуть призвести до виснаження капіталів банків, повідомляє Bloomberg.
За словами професора економіки Копенгагенської школи бізнесу Йеспера Рангвіда, зараз фінансові організації Данії перебувають в умовах гострого дефіциту, введення податку безумовно не посприяє встановленню стабільності в секторі.
Новий уряд країни, ведений соціал-демократичною коаліцією, має намір ввести додатковий податок на данські банки. За підрахунками влади, державна скарбниця від цього буде щорічно вигравати по 1,1 млрд доларів. Експерти ж вважають, що нововведення стане додатковим стресом для всього банківського сектора країни, який і без того перебуває в глибокій кризі.
Варто зазначити, що за останні два роки більше десяти великих фінансових організацій Данії були оголошені банкрутами.
Крім того, в серпні обсяг кредитування в країні впав до мінімального рівня з 2006 року, а найбільша кредитна установа Данії Danske Bank цього року розгубила майже половину свого капіталу.
Нагадаємо, що в середині вересня лівоцентристська коаліція на чолі з Соціал-демократичною партією через 10 років виграла вибори в Данії. Прем'єр-міністром країни вперше була обрана жінка - Хелле Торнінг-Шміт, яка є лідером альянсу, відомого як "червоний блок".
Передвиборна кампанія партії ґрунтувалася на обіцянках підвищити податки для данських банків та зобов'язати багатих громадян вкладати кошти на розвиток і будівництво шкіл і лікарень.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас