Оператори сонячної електростанції випустять облігації на 262 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оператори сонячної електростанції випустять облігації на 262 млн гривень

Фондовий ринок
295
Дві столичні компанії, що працюють на новому для України ринку відновлюваної електроенергії, з 3 жовтня 2011 року планують розмістити дисконтні облігації на загальну суму 262 мільйони гривень (33 мільйони доларів), направивши кошти, що залучаються, на будівництво під Києвом комплексу геліостанцій, говориться в проспектах емісій.
Згідно з проектом, три електростанції загальною потужністю 46 МВт повинні бути побудовані до кінця 2013 року в Бориспільському районі Київської області. Емітентом облігацій на 135 мільйонів гривень стане компанія Торговий дім Промисловий союз, а бонди на 127 мільйонів гривень випустить компанія Консалтинг капітал.
Первинне розміщення цих дебютних боргових паперів з погашенням у грудні 2016-травні 2017 року буде відбуватись на торговому майданчику Української фондової біржі.
Минулого тижня голова державного агентства енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич сказав, що в 2012 році Україна планує збільшити обсяг виробництва електроенергії з поновлюваних джерел (без урахування енергії, що виробляється гідроелектростанціями) до більше 1,0 мільярда кіловат-годин з близько 340 мільйона кіловат-годин у 2011 році.
У червні поточного року Пашкевич повідомив, що країна, яка ставить за мету значно скоротити залежність від імпортного палива, має намір найближчими роками розширити потужності альтернативної електроенергетики, довівши її частку в енергобалансі до 30%.
Для досягнення поставленої задачі Україна приваблює закордонні кредити та іноземних інвесторів, стимулює пільговими тарифами на електроенергію національний бізнес. Наразі альтернативні види електроенергетики становлять менше 1% в енергетичному балансі України і практично не враховуються в галузевих статистичних показниках.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас