Азаров планує досягти 1 млрд дол товарообігу з Молдовою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров планує досягти 1 млрд дол товарообігу з Молдовою

Казна та Політика
126
"За шість місяців поточного року товарообіг між Україною та Молдовою зріс порівняно з минулим роком і склав 0,5 млрд доларів. Давайте поставимо перед собою завдання: досягти позначки 1 млрд. доларів взаємного товарообігу за підсумками року. На мою думку, це реально", - підкреслив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з Головою Парламенту Республіки Молдова Маріаном Лупу. Про це УНН повідомили в прес-службі КМУ.
Крім того, М. Азаров на зустрічі підняв ряд проблемних питань, що існують в українсько-молдовських двосторонніх відносинах. Так, за його словами, актуальним питанням на найближчу перспективу є необхідність врегулювання торговельних відносин. "Як ви знаєте, Україна планує ініціювати проведення в рамках СОТ офіційних консультацій з питань стягнення молдовською стороною так званих екологічних зборів. У свою чергу Молдова зі свого боку наполягає на розгляді у рамках СОТ питання про умови продажу молдовських алкогольних напоїв на українському ринку", - зазначив Прем'єр-міністр і додав, що українська сторона готова розглянути ці питання шляхом проведення двосторонніх консультацій.
Нагадаємо, 27 вересня, Президент України Віктор Янукович проведе зустріч з в.о. Президента Республіки Молдова, Головою Парламенту Маріаном Лупу.
Як повідомлялося, в липні Лупу зустрічався в Криму з Януковичем. У ході зустрічі досягнуто домовленості про відновлення діяльності Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас