Moody's не вірить в реалізацію плану Обами зі скорочення дефіциту бюджету США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's не вірить в реалізацію плану Обами зі скорочення дефіциту бюджету США

Казна та Політика
184
План президента США Барака Обами, що передбачає скорочення витрат бюджету на 3 трлн доларів в найближчі десять років, є позитивним для кредитного рейтингу уряду США, однак імовірність, що він буде схвалений у поточному вигляді, вкрай мала, пише міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service у своєму щотижневому кредитному прогнозі (Weekly Credit Outlook).
"Хоча розбіжності між політичними партіями означають, що пропоновані плани не можуть бути схвалені, наразі існує широкий спектр можливих заходів, які будуть розглядатися. Наступним кроком у цьому процесі будуть рекомендації спільної комісії, які очікуються в листопаді", - відзначило агентство.
На думку Moody's, незважаючи на те що всі плани влади США, швидше за все, призведуть до зниження держборгу найближчими десятиліттями за наявності досить стійкого економічного зростання, перешкодою для всіх цих планів є погіршення економічних прогнозів.
"Ми вважаємо, що економічне зростання в США буде залишатися значно нижче за свій потенціал, принаймні, до 2012 року і буде нижчим за темпи зростання, що передбачається, у всіх планах", - йдеться в повідомленні агентства.
Тиждень тому президент США Барак Обама запропонував план дій для додаткового скорочення бюджетного дефіциту на 3 трлн протягом 10 років. За рахунок ліквідації зайвих витрат вдасться заощадити 1,2 трлн доларів, 580 млрд - за рахунок скорочення різних держпрограм, 1,1 трлн - за рахунок скорочення військової присутності в Афганістані і закінчення війни в Іраку, 1,5 трлн доларів - за допомогою податкової реформи, 430 млрд - за рахунок інших статей.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас