ЄЦБ розгляне можливість запуску нової програми викупу облігацій, забезпечених кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ розгляне можливість запуску нової програми викупу облігацій, забезпечених кредитами

Фондовий ринок
186
Керівництво Європейського центрального банку (ЄЦБ) наступного тижня обговорить можливість відновлення програми викупу облігацій, забезпечених іпотечними кредитами або позиками державному сектору поряд з іншими заходами пом'якшення кредитно-грошової політики, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело в ЄЦБ.
Також буде обговорюватися відновлення видачі банкам кредитів строком на 12 місяців.
За словами джерела, питання про можливе зниження базової відсоткової ставки, хоча і не стоїть на порядку денному, але буде розглянуте.
Ринки чекають від ЄЦБ на розширення стимулюючих заходів на тлі тривалого поглиблення боргової кризи в єврозоні. Попередня програма викупу європейським ЦБ облігацій з покриттям на суму 60 млрд євро завершила свою дію в червні минулого року, її метою було стимулювання банківського кредитування.
Джерело зазначило, що ЄЦБ швидше вдасться до нестандартних стимулюючих заходів, ніж до зниження базової ставки.
Обсяг європейського ринку облігацій, забезпечених іпотечними кредитами або позиками держсектору, становить 2,5 трлн євро. З початку цього місяця банки продали облігації з покриттям на загальну суму 14,5 млрд євро - це мінімальний обсяг для вересня з 2003 року.
Курс євро щодо долара США зростає в понеділок. Вартість євро до 15:45 МСК піднялася до $1,3533 порівняно з $1,3500 на закритті ринку в п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас