Міллер: Прогрес у переговорах з Україною є, але про цифри говорити рано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Прогрес у переговорах з Україною є, але про цифри говорити рано

Енергетика
663
Прогрес у переговорах з Україною щодо газу є, але говорити про конкретні цифри рано, заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам, коментуючи підсумки раунду переговорів з Україною щодо газу.
"Так, прогрес є, але говорити про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні рано. Швидше доречно говорити про загальне бачення підходів до розгляду і вирішення питань газового співробітництва", - сказав він.
О.Міллер також заявив, що сторони домовилися про те, що чергова робоча зустріч з українською стороною відбудеться до кінця цього тижня.
У минулі вихідні глави двох країн Дмитро Медведєв і Віктор Янукович за участю прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, за словами прес-секретаря президента РФ Наталії Тімакової, "досягли певних домовленостей".
У розвиток цих домовленостей О.Міллер і голова Міненерго України Юрій Бойко обговорили поточну ситуацію. "За її підсумками голова "Газпрому" доповів президенту РФ, що в обговорюваних питаннях ставки транзиту газу в Україну досягнуто істотного прогресу, що дозволяє розраховувати на укладення відповідних домовленостей в інтересах обох сторін", - сказала Н.Тімакова.
У свою чергу, в прес-службі українського президента повідомили, що прийнято рішення про проведення в жовтні в Україні чергового засідання міждержавної українсько-російської комісії.
Москва і Київ готують ще одну російсько-українську зустріч на вищому рівні. Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявляв, що чергова зустріч двох президентів відбудеться в Донецьку цієї осені за участю всіх глав прикордонних регіонів і регіонів, які тісно співпрацюють між собою.
Україна заявляє про необхідність переглянути газові контракти, підписані в 2009 році екс-главою уряду країни Юлією Тимошенко після чергової транзитної кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас