Нафта WTI подешевшала до 79,34 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI подешевшала до 79,34 дол. за барель

Енергетика
325
Ціна нафти еталонних марок WTI і Brent знижується в понеділок вранці, продовжуючи падіння після досягнення півторамісячного мінімуму за підсумками минулого тижня.
Як повідомило агентство Bloomberg, інвестори як і раніше побоюються, що невирішеність боргових проблем Європи продовжує загрожувати стабільності відновлення всієї світової економіки; гравців на нафтовому ринку бояться, що подальше сповільнення темпів зростання ділової активності в світі може призвести до помітного скорочення попиту на пальне.
Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 9:01 мск опустилася на $0,51 (0,64%) відносно рівня 23 вересня - до $79,34 за барель.
За підсумками минулого тижня нафта подешевшала на 9,2% і до кінця торгів у п'ятницю опустилася в ціні до $79,85 за барель - мінімуму з 9 серпня. Ціни на нафту перебувають на позначці на 4,4% вище, ніж на ту ж дату минулого року.
"Тепер всі цілком усвідомлюють небезпеку краху Греції, - зазначає аналітик Commodity Broking Services Джонатан Барратт. - Все буде залежати від того, наскільки ефективними виявляться вжиті заходи, і тут нам залишається тільки сидіти і чекати результату".
Європейські керівники, які приїхали до Вашингтона на засідання керуючих МВФ та Світового банку, опинилися під публічним тиском з боку колег з усього світу, що вимагають рішучих заходів для вирішення боргових проблем єврозони, які загрожують зіштовхнути світ в нову кризу.
Про негативний вплив на попит на нафту у зв'язку з подіями в Європі вже заявили в уряді Катару.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на листопад на лондонській біржі ICE Futures на 9:01 мск знизилося на $0,48 (0,46%) - до $103,49 за барель.
У п'ятницю цей контракт подешевшав на $4,46 (4,01%) - до $106,78 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас