BP готується відновити в повному масштабі буріння в Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BP готується відновити в повному масштабі буріння в Мексиканській затоці

Енергетика
170
Нафтогігант BP готується відновити в повному масштабі буріння в Мексиканській затоці. Компанія прагне покінчити з 17-місячним спадом виробництва, спричиненим наймасштабнішим в США розливом нафти.
Як повідомляє Bloomberg, компанія повернула дві бурові установки для глибоководного буріння, і має намір придбати ще три такі в кінці року. Про це агентству розповіли джерела зі знанням планів BP, які побажали зберегти анонімність, тому що програма залежить від отримання дозволу від регулюючих органів США.
Нагадаємо, нафтова катастрофа біля узбережжя США почалася 20 квітня 2010 р. з вибуху метану на платформі Deepwater Horizon, яка перебувала під управлінням BP. Через два дні платформа затонула, а з пошкодженої свердловини на глибині 1,5 км почала витікати нафта. За час ліквідації наслідків аварії у води Мексиканської затоки вилилося кілька мільйонів літрів нафти, що зробило цю аварію найбільшою нафтовою катастрофою в історії США. У результаті BP зазнала збитків на 41 млрд дол., і компанії ще потрібно отримати дозвіл на буріння нових свердловин. Для покриття збитків BP продала активів на 25 млрд дол.
У Мексиканській затоці буріння було відновлено на початку вересня цього року. За даними американської статистики, на даний момент обсяги буріння майже досягли штатних масштабів: знову введені в експлуатацію 23 нафтові вишки.
Рішення про відновлення буріння в затоці було прийнято після виявлення нових глибоководних родовищ нафти, а також на тлі значного підвищення цін на нафту і освоєння нових технологій нафтовидобутку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас