Шлапак: У проекті держбюджету-2012 гроші на реформи Януковича відсутні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: У проекті держбюджету-2012 гроші на реформи Януковича відсутні

Казна та Політика
225
Проект державного бюджету на 2012 рік не відповідає амбітній президентській програмі реформ. Фактично вони не пов'язані між собою: програма Януковича існує сама по собі і бюджетом не підкріплюється. Про це заявив колишній перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
"Наскільки я зрозумів, програма реформ президента Януковича - це прорив у пріоритетних сферах: в енергетиці, аграрному секторі, інфраструктурі тощо. А в бюджеті традиційно на кілька відсотків проти 2011 збільшені видаткові статті, і ніяк ці пріоритети не виділяються", - зазначив він.
"Крім того, було дуже пафосно оголошено про низку справді важливих національних проектів. Але з усіх цих проектів фінансуються лише 100 млн грн на перинатальні центри. І все. Більше на національні проекти не виділяється ні копійки", - повідомив Шлапак.
"Скільки розмов було про малий і середній бізнес? А на ділі маємо на кредити цього бізнесу ганебну цифру - 10 млн грн. Краще б зовсім забрали мікрокредитування і не соромилися", - вважає Шлапак.
На його думку, фактично немає ресурсів на підтримку села і, серед іншого, на проведення розмежування земель.
"І як влада збирається здійснювати земельну реформу, якщо землі досі не розподілені між комунальною та державною власністю, абсолютно незрозуміло", - зазначив Шлапак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас