Джерело: РФ і Євросоюз підготували рамкову угоду щодо вступу країни до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: РФ і Євросоюз підготували рамкову угоду щодо вступу країни до СОТ

Казна та Політика
241
Росія досягла рамкової угоди з Євросоюзом про вступ до Світової організації торгівлі (СОТ), передає Reuters з посиланням на джерела, знайомі з перебігом переговорів.
У результаті переговорів у Женеві було складено проект угоди, що стосується законів, що регулюють інвестиції в автомобільний сектор країни, який швидко розвивається, сказали джерела, знайомі з перебігом переговорів.
Тепер представники ЄС представлять цю пропозицію 27 державам блоку, які повинні схвалити вступ Росії, і результат може стати відомий вже наступного тижня.
Торгові представники ЄС не коментують переговори, а міністр економіки РФ Ельвіра Набіулліна не підтвердила, що було досягнуто остаточної угоди з Європою.
"Переговори ще тривають, - сказала вона. - Домовленість є тільки тоді, коли вона остаточна".
ЄС неофіційно схвалила вступ Росії до СОТ в грудні минулого року. Але в тому ж місяці РФ оголосила про нові закони, розроблені для підтримки зайнятості в автомобільному секторі, а також про обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції. Це зміцнило опозицію в ЄС, і угоду було відкладено.
СОТ, "велика двадцятка", Світовий банк та США вимагають прийняття Росії до СОТ до кінця року. Схвалення ЄС посилить тиск на Грузію, яка загрожує накласти вето, змушуючи її наслідувати приклад інших.
Очікується, що переговори в Женеві продовжаться у вихідні, а потім міністри торгівлі ЄС обговорять це питання на засіданні в Брюсселі в понеділок, повідомили торгові дипломати з ЄС.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас