Moody's знизило рейтинг Словенії через слабкі банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг Словенії через слабкі банки

Казна та Політика
200
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг Словенії з Аа2 до Аа3 і помістило їх у список на перегляд з можливістю подальшого зниження. Таким чином, ще одна держава єврозони вступила в фазу зниження рейтингів через економічні проблеми.
Дані рейтингові дії пов'язані з ймовірністю виникнення серйозних труднощів у банківській системі країни, яка може потребувати допомоги держави. "Криза, що триває в єврозоні, оголила існуючі в банківській системі Словенії проблеми та її надзвичайну вразливість в питаннях якості активів, рівня капіталу та залучення короткострокового зовнішнього фінансування", - йдеться в повідомленні агентства.
Знижувальний тиск на рейтинги країни зробило ослаблення прогнозу щодо економічного зростання Словенії в середньостроковій перспективі, а також зростання політичної нестабільності і невизначеності в питанні впровадження програми фіскальної консолідації (заходи бюджетно-податкового оздоровлення) і проведення структурних реформ - заходів, необхідних для запобігання подальшому зростанню держборгу.
Агентство відзначає, що ще раз зважить ці ризики і проаналізує їх, враховуючи сильні сторони економіки країни, до яких належать відносно низькі рівні держборгу і заборгованості домогосподарств. Помістивши рейтинги Словенії в список на перегляд з можливістю подальшого зниження, Moody's буде враховувати при прийнятті рішення розвиток ситуації з борговою кризою в Європі в контексті її впливу на економіку країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас