Нафта може подешевшати наступного тижня через сповільнення зростання економік Китаю та США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня через сповільнення зростання економік Китаю та США

Енергетика
193
Нафта може подешевшати наступного тижня на тлі можливого сповільнення темпів зростання економік Китаю та США, повідомило агентство Bloomberg.
Двадцять два з 40 (55%) аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, очікують падіння вартості нафти на тижні з 26 по 30 вересня. Дев'ять респондентів (23%) прогнозують збільшення цін, інші дев'ять не очікують істотних змін.
За підсумками засідання 21 вересня ФРС заявила, що "існують серйозні знижувальні ризики для економічного прогнозу, включаючи складності на міжнародних фінансових ринках". Американський ЦБ прийняв рішення щодо збереження цільового діапазону базової процентної ставки від нуля до 0,25% річних, а також оголосив про намір змінити структуру балансу на користь паперів з великим періодом обігу.
Крім того, попереднє значення індексу PMI, що розраховується HSBC Holdings і Markit Economics, свідчать про те, що виробнича активність в Китаї знижується у вересні. Показник зменшився до 49,4 пункту з 49,9 пункту в серпні. Значення індексу вище 50 пунктів свідчить про збільшення активності у виробничій сфері, нижче 50 пунктів - про її зниження.
"Політики, мабуть, вичерпали засоби, які б могли підтримати економіку в короткостроковій перспективі, падіння ринків продовжиться на наступному тижні", - відзначив аналітик Again Capital LLC Джон Кілдуф.
Вартість листопадових ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) за минулий тиждень опустилася на $0,64 (0,79%) - до $78,87 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас