ВР сьогодні заслухає Тігіпка і законопроект про заборону проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР сьогодні заслухає Тігіпка і законопроект про заборону проведення перевірок ЗМІ на період передвиборної агітації

Казна та Політика
197
Верховна Рада України сьогодні, 23 вересня, під час години запитань до уряду планує заслухати віце-прем'єр міністра - міністра соціальної політики Сергія Тігіпка.
Крім того, народні депутати України планують розглянути проект закону № 7282 від 21 листопада 2010 р., ініційований депутатами від ПР, БЮТБ і НУ-НС "Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони проведення перевірок засобів масової інформації в період передвиборної агітації".
Як говориться в пояснювальній записці, завданням проекту закону є усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у висвітленні кампанії з виборів Президента України, народних депутатів і депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, запобігання можливих зловживань правом контрольних органів здійснювати перевірки діяльності засобів масової інформації в період передвиборної агітації.
У запропонованій редакції проекту передбачена заборона в період передвиборної агітації органам та посадовим особам, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) перевіряти засоби масової інформації. Даним проектом вносяться зміни до законів України "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори Президента України", "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів".
Так само депутати розглянуть законопроект № 67026 від 30 липня 2010 року про внесення змін до статті 16 Господарського процесуального кодексу України (щодо встановлення підсудності ініційований депутатом ПР Вадимом Колесніченком.
Відповідно до законопроекту, справи у суперечках, в яких відповідачем є вищий чи центральний орган виконавчої влади, Національний банк України, Рахункова палата, обласні та Київська міська рада або обласні та Київська міська державна адміністрація, а також справи, матеріали яких містять державну таємницю, розглядаються господарським судом міста Києва. Тобто, законопроектом пропонується виключити з кола відповідачів, справи за участю яких повинні розглядатися господарським судом міста Києва, Севастопольську міську раду, Севастопольську міську державну адміністрацію, Верховну Раду Автономної Республіки Крим, Раду міністрів Автономної Республіки Крим.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас