МВФ: Кредитні ризики європейських банків можуть скласти 300 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Кредитні ризики європейських банків можуть скласти 300 млрд євро

Казна та Політика
392
Міжнародний валютний фонд у своїй доповіді про стабільність глобальної фінансової системи (Global Financial Stability Review) оцінив кредитні ризики європейських банків в 300 млрд євро, передає Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.
"В умовах боргової кризи потенційні збитки європейських банків можуть скласти 300 млрд євро. З цієї суми близько 200 млрд євро припадає на частку держоблігацій країн з високою заборгованістю. Більш точна оцінка зажадає ретельного вивчення банківських активів. Ризики для фінансової стабільності різко зросли останніми місяцями, оскільки уповільнення економічного зростання, нестабільність ринків в Європі і зниження кредитного рейтингу США чинили тиск на світову фінансову систему", - йдеться в доповіді МВФ.
На думку експертів, з метою захисту фінансовим інститутам слід вжити заходів для збільшення обсягів капіталів, оскільки деякі банки вже втратили доступ до приватних джерел капіталу. "Банкам Європи необхідно збільшувати обсяги капіталу, щоб захистити себе від колапсу і захистити світову економіку від нових потрясінь", - вважають в МВФ.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас