КМДА пропонує виставити на продаж майна на 600 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА пропонує виставити на продаж майна на 600 млн грн

Казна та Політика
221
Головне управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації пропонує включити до програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки пакети акцій "Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу", КП "Київспецтранс" та деяких інших підприємств.
Проект рішення про включення до переліку пакетів акцій київських підприємств буде розглянуто 22 вересня на сесії Київради.
"Продаж таких привабливих для інвесторів об'єктів дозволить залучити до бюджету міста ще близько 600 млн грн надходжень", - пояснив начальник Головного управління комунальної власності Києва Дмитро Парфененко.
З липня до вересня 2011 року (з початку дії програми приватизації комунального майна на 2011-2012 роки) Головне управління прийняло рішення про приватизацію 84 об'єктів на суму близько 70 млн грн. Зараз вже укладено 20 договорів купівлі-продажу об'єктів приватизації. Відповідно до нього бюджет міста отримав 44 млн 31 тис. грн.
Загальна кількість надходжень до бюджету від продажу майна комунальної власності, вже включеного до списку на приватизацію, за прогнозом профільного управління, має скласти 200 млн грн.
"Це незначна цифра, порівняно з попередніми роками, з кількох причин. По-перше, майже півроку програма приватизації не діяла, і ми не мали можливості нічого продавати. По-друге, міська влада більш виважено ставиться до приватизації, тому в переліках немає стратегічних об'єктів, за які можна отримати чималі кошти. Навіть ці пакети, які ми пропонуємо включити до програми, це "непрофільні активи" - вони не дозволяють місту впливати на управління підприємствами", - підкреслив Парфененко.
Загальна кількість планових надходжень до бюджету, встановлених на 2011 рік, становить 1 млрд 346 млн 915 тис. грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас