ЄС має намір дати Україні 10 мільйонів євро на реформування судів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір дати Україні 10 мільйонів євро на реформування судів

Казна та Політика
210
Європейський Союз має намір виділити 10 мільйонів євро Україні на вдосконалення судової системи. Про це на круглому столі "Роль верховного суду в захисті прав людини на національному рівні" сказав голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.
"ЄС прийняв новий проект вартістю 10 мільйонів євро "Посилення судового сектору і підтримка системи ефективних реформ", - сказав він.
За його словами, ця програма розрахована на 4 роки, однак ЄС чекає підтвердження і висловлення зацікавленості з боку Міністерства юстиції щодо цього проекту.
Тейшейра зазначив, що ефективні судові реформи є необхідною умовою в демократичній країні. Він ще раз нагадав про занепокоєння ЄС судовими процесами стосовно колишніх чиновників в Україні та висловив сподівання, що Верховна Рада прийме до уваги всі зауваження Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанської комісії") щодо законопроекту про судоустрій та статус суддів.
Як повідомлялося, президент Віктор Янукович вважає за необхідне продовження реформування судової системи. У березні Європейська комісія висловила зацікавленість у наданні допомоги Україні у здійсненні судової реформи. Парламентська асамблея Ради Європи розраховує на якнайшвидше реформування судової влади та прокуратури України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас