Депутат Ващук (НП) пропонує Раді збільшити акцизи на авіапальне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Ващук (НП) пропонує Раді збільшити акцизи на авіапальне

Енергетика
101
Депутат Верховної Ради, член фракції Народної партії Катерина Ващук пропонує парламенту з 1 січня 2012 року збільшити акцизи на авіаційне пальне в 5,3-6,5 разів з 17-28 до 90-182 євро/тонна.
Про це йдеться в законопроекті №9185, зареєстрованому в Раді 20 вересня.
Документом, шляхом внесення змін до Податкового кодексу, пропонується підвищити чинні ставки акцизного податку на бензин авіаційний та пальне для реактивних двигунів у 6,5 разів, або на 154 євро/тонна до 182 євро/тонна, на авіагас - в 5,3 рази, або на 73 євро/тонна до 90 євро/тонна.
Також депутат пропонує підвищити акциз на пічне паливо в 2,14 рази, або на 48 євро/тонна до 90 євро/тонна.
У пояснювальній записці Ващук вказує, що прийняття даного законопроекту дозволить значно зменшити використання вищезгаданої продукції для виготовлення фальсифікованого пального.
Як повідомляло агентство, найбільшим виробником авіагасу в Україні в даний час є Кременчуцький нафтопереробний завод (Полтавська область).
Найбільшими постачальниками пального є компанії "ТНК-Авіа", "Лук Авіа Ойл", "Укртатанафта".
Компанія "ТНК-BP Коммерс" (Київ), що управляє українськими активами російсько-британського холдингу ТНК-ВР, прогнозує, що в жовтні ціни на авіаційне пальне, яке компанія реалізує в Україні, зростуть на близько 15%, або в середньому 130 доларів/тонна.
ТНК-BP пояснює очікуване зростання цін дефіцитом авіапального як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.
У свою чергу компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ) не бачить передумов для різкого підвищення цін на реалізоване компанією авіапальне.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас