Депутат Кінах (ПР) - за дачу Радою гарантій Росії і ЄС щодо транзиту газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат Кінах (ПР) - за дачу Радою гарантій Росії і ЄС щодо транзиту газу через Україну

Казна та Політика
130
Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Партії Регіонів Анатолій Кінах виступає за надання парламентом гарантій Росії і Європейському Союзу щодо транзиту природного газу по території України.
Про це він сказав на засіданні Ради.
Депутат виступив з ініціативою від імені парламенту направити відповідне звернення до Державної думи (нижня палата парламенту Росії) і Європейський парламент, в якому надати гарантії надійного і стратегічного транзитера газу.
Крім цього, він вважає за доцільне в цьому зверненні закликати Росію і Євросоюз об'єднати зусилля з пошуку балансу інтересів держав-постачальників, транзитерів і споживачів.
Кінах підкреслив необхідність спільної роботи Росії та ЄС над розвитком прозорого енергетичного ринку.
Як повідомляло агентство, Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує збільшення транзиту природного газу через територію України на 11,56%, або на 11,398 млрд куб. м до 110 млрд куб. м в 2012 році порівняно з 2010 роком.
При цьому Міненерго вважає збільшення транзиту газу через Україну більш вигідним для Росії, ніж будівництво газопроводу "Південний потік".
У той же час міністерство прогнозує незначне зниження транзиту газу через Україну у зв'язку з початком запуску Росією газопроводу "Північний потік" (Nord Stream) в обхід України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас