Лукашенко зібрався будувати АЕС майже на кордоні з Литвою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко зібрався будувати АЕС майже на кордоні з Литвою

Енергетика
241
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ "Про розміщення і проектування атомної електростанції в Білорусі".
Як передає власний кореспондент УНІАН в Республіці Білорусь, указ президента від 15 вересня №418 розміщений на Національному правовому інтернет-порталі Білорусі.
"Місцем розміщення споруди атомної електростанції визначено земельну ділянку в Островецькому районі Гродненської області загальною площею 449,94 га, розташовану в 1,5 км на північний схід від села Бобровник і південніше села Авени, обмежену на північному заході автомобільною дорогою село Шульнікі - село Авени, на заході - автомобільною дорогою Гоза - АЕС - Островець від автомобільної дороги Р-45, на північному сході - автомобільною дорогою Н-6223 (Місляни - Шульникі - Авени - Валейкуни), на півдні, південному заході, заході - автомобільною дорогою від автомобільної дороги Н-6223 села Рудішкі - хутір Бобровніков та землями сільськогосподарського виробничого кооперативу "Ворняни".
Згідно з документом, під спорудженням атомної електростанції розуміють "виготовлення та складання вузлів атомної електростанції, будівництво та зведення комунікацій, встановлення вузлів і обладнання, проведення відповідних випробувань".
"Проектування АЕС буде здійснюватися з урахуванням певного місця розміщення земельної ділянки відповідно до законодавства Білорусі та міжнародних договорів країни", - підкреслюється в президентському указі.
Заходи з реалізації указу повинні бути прийняті Радою міністрів Білорусі та Гродненським облвиконкомом у двомісячний термін.
Як повідомляв УНІАН, перший енергоблок майбутньої АЕС планується пустити в 2017 році, другий - в 2018 році. Будівництво Білоруської АЕС буде здійснюватися під ключ російською стороною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас