Standard and Poor's несподівано знизило кредитний рейтинг Італії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard and Poor's несподівано знизило кредитний рейтинг Італії

Казна та Політика
755
Агентство Standard and Poor's знизило кредитний рейтинг Італії на один щабель до А з А+ і зберегло негативний прогноз, пославшись на погіршення економічної перспективи країни. Таке рішення агентства стало несподіванкою і може підсилити побоювання ринків з приводу поширення боргової кризи єврозони.
Розхитана владна коаліція Італії і розкол в парламенті, швидше за все, продовжать обмежувати здатність уряду Сильвіо Берлусконі відповідати рішуче на макроекономічні проблеми всередині країни і закордоном, говориться в звіті S&P, датованому 19 вересня.
"На наш погляд, заходи, включені в графік реалізації Національного плану реформ Італії, навряд чи поліпшать економічні показники країни, особливо на тлі жорсткості фінансових умов і заходів жорсткої економії уряду", - заявило агентство.
Крок S&P застав ринки зненацька, тому що вважалося, що швидше Moody's першим знизить суверенний рейтинг Італії. Минулого тижня Moody's повідомило, що відкладе рішення про рейтинг Італії ще на один місяць.
Нагадаємо, рейтингове агентство Standard and Poor's 6 серпня вперше в історії знизило кредитний рейтинг США з рівня ААА до АА+ з негативним прогнозом. Крім того, Standard & Poor's знизило довгострокові кредитні рейтинги найбільших іпотечних компаній США - Fannie Mae і Freddie Mac. Також були погіршені оцінки якості тисяч американських муніципальних облігацій, прив'язаних до еталонних федеральних паперів.
Після повідомлення Standard & Poor's про зниження суверенного рейтингу США впали американські фондові індекси. 8 серпня Dow Jones знизився на 5,6%, S&P 500 - на 6,7%.
Як повідомлялося, уряд Італії затвердив план різкого скорочення бюджетних витрат - відповідно до вимог Європейського центробанку. Сповзання до дефолту Греції, Португалії, Італії та Іспанії загрожує стабільності єдиної європейської валюти - євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас