Влада Греції розглядає можливість проведення референдуму з питання членства в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Греції розглядає можливість проведення референдуму з питання членства в ЄС

Казна та Політика
797
Влада Греції розглядає можливість проведення референдуму з питання членства в Європейському союзі (ЄС), передає Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ. Таким чином планується зміцнити позицію Греції або як члена єврозони, який активно бореться з борговою кризою, або як самостійної держави.
На думку прем'єр міністра Греції Георгіоса Папандреу, референдум може стати ефективною відповіддю на посилення тиску міжнародних кредиторів, які закликають до якнайшвидшого скорочення витрат, а також на щоденні широкомасштабні демонстрації населення проти введення нових заходів жорсткої економії.
Раніше Папандреу виступав категорично проти референдуму, однак зараз грецький прем'єр-міністр вважає, що за результатами народного голосування уряд країни отримає підтримку в питанні реалізації пакету антикризових заходів. Найближчими днями парламент Греції винесе остаточний вердикт про можливе проведення референдуму.
Варто зазначити, що наразі точки зору грецьких парламентаріїв щодо подальших дій відрізняються: зокрема, деякі найбільш радикально налаштовані міністри пропонують провести дострокові вибори на екстреній нараді уряду 25 вересня 2011 р.
Нагадаємо, економіка Греції перебуває у важкому становищі. Очікується, що економічний спад в 2011 р. складе 5%. Водночас Євросоюз і Міжнародний валютний фонд (МВФ) планують надати Греції черговий кредитний транш за програмою фінансової допомоги на 110 млрд євро для запобігання дефолту в країні. Остаточне рішення з даного питання відкладено на жовтень 2011 р., оскільки міжнародні кредитори незадоволені реалізацією бюджетних завдань країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас