У проекті держбюджету помітили дірку в 5 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проекті держбюджету помітили дірку в 5 мільярдів гривень

Казна та Політика
551
Проект держбюджету на наступний рік передбачає витрати в розмірі п'яти мільярдів гривень на незазначені статті, заявила голова комітету ВР з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва, депутат БЮТ Наталія Королевська.
"Під час аналізу проекту бюджету на 2012 рік нами встановлено наявність так званих чорних дір у бюджеті. Так, створення фонду регіонального розвитку передбачає фінансування в розмірі 2 млрд грн, але немає жодного рядка в документі конкретного фінансування статей цих витрат", - сказала Королевська.
За її словами, в проекті бюджету також заплановано фінансування повернення ПДВ у розмірі 45 млрд грн.
"Але в пояснювальній записці передбачено 48 млрд гривень на повернення ПДВ, різниця становить 3 млд грн., і не пояснюється, куди їх планують витратити", - додала чиновник.
Також опозиціонер підкреслила, що в цілому п'ять мільярдів гривень - це чорна діра, і ці кошти будуть, очевидно, спрямовані на фінансування мажоритарної виборчої кампанії 2012 року.
Крім того, Королевська запевнила, що опозиція і далі буде вимагати відставки прем'єр-міністра України Миколи Азарова.
Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив, що проект державного бюджету України на 2012 рік надійде до парламенту 15 вересня і буде прийнятий вже на початку грудня 2011 року.
Нагадаємо, раніше в Партії регіонів заявили, що деякі положення проекту держбюджету-2012 викликали питання, зокрема, в документі закладається інструмент, коли витрати, які плануються в цілому по держбюджету, менші, ніж витрати, які йдуть за основними захищеними статтями.
Так, посилаючись на розрахунки фахівців, глава фракції ПР Олександр Єфремов сказав, що розрив становить близько 4,5 млрд грн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас