Deutsche Bank: Китай направить 728 млрд дол. на підтримку своєї економіки у випадку кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: Китай направить 728 млрд дол. на підтримку своєї економіки у випадку кризи

Казна та Політика
178
Уряд Китаю може використовувати для стимулювання власної економіки 4,65 трлн юанів ($728 млрд) у разі настання світової економічної кризи, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на аналітиків Deutsche Bank.
На думку економіста Ma Юня, уряд обмежить пакет допомоги економіці половиною від суми в 9,3 трлн юанів, яку, за оцінками Deutsche Bank, КНР направила на підтримку своєї економіки в період з листопада 2008 року по кінець 2010 року, а заходи зі стимулювання економіки будуть більшою мірою фіскальними, ніж монетарними.
Проте колишня заступник голови ЦБ Китаю Ву Сяолін вважає, що уряду не варто стимулювати економіку ні у фіскальному, ні в монетарному плані через високі темпи інфляції та заборгованість центральної та регіональної влади.
Крім того, Deutsche Bank прогнозує, що зростання китайської економіки в першому кварталі 2012 року може сповільнитися до 7,3% з 9,5% у другому кварталі 2011 року через скорочення попиту на продукцію на найбільшому експортному ринку Китаю - в Європі. Ву Сяолін також очікує, що темпи зростання китайської економіки з високою ймовірністю сповільняться в 2012 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас